Arbeidsrecht (internationaal)

Gezien de Europese- en internationale markt waarin we ons begeven, merken wij dat in Nederland steeds meer wordt gewerkt met buitenlandse bedrijven, maar ook buitenlandse werknemers en zzp-ers

Binnen de Europese Unie wordt veel grensoverschrijdend gewerkt en is er vele Europese regelgeving van toepassing. Hierbij kunt u denken aan de Detacheringsrichtlijn, de Handhavingsrichtlijn, Rome I verdrag en deze Europese wetgeving is voor een groot deel weer geïmplementeerd in nationale wetgeving, waaronder onder andere de WagwEU. Ook bij internationale arbeidskrachten krijgt u te maken met het opstellen van contracten, ontslag, en arbeidsvoorwaarden die hebben te gelden.

En hoe zit dat fiscaal en sociaal zekerheidsrechtelijk? Advotico werkt nauw samen met specialisten op dit gebied, zodat zij u ook voor deze vragen verder kan helpen. Advotico werkt ook samen met buitenlandse kantoren wanneer u arbeidskrachten te werk wilt stellen in een ander land. In een internationale praktijk loopt u tegen al dit soort vragen aan en is het niet altijd even overzichtelijk welke regelgeving van toepassing is en wie u daar verder bij kunt helpen. Advotico kan naast de internationale arbeidsrecht-vragen die zij kan beantwoorden, u verder op weg helpen door u in contact te brengen met de juiste personen. Dat scheelt u veel zoekwerk en leidt u meteen naar de specialist die u nodig heeft op die specifieke gebieden.

Advotico Expertises Icon

Onze expertises

Bekijk onze expertises en specialismen

Advotico Nieuws Icon

Nieuws

Lees het laatste nieuws en actualiteiten

Advotico Contact Icon

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op